Таким пацієнтам потрібно подавати кисень вищої концентрації, ніж він є у звичайному повітрі.

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ м. Березне митрофорний протоієрей Назарій Момотюк в переддень Великодня освячував пасхальні кошики і казав, що левова частка зібраних добровільних пожертв парафіян мала бути використана на потреби наших медиків.

Минулого тижня після тривалих пошуків та очікувань кисневий концентратор місткістю 10 літрів вартістю понад 37 тисяч гривень знайшов свого адресата. Отець Назарій передав його для потреб інфекційного відділення Березнівської ЦРЛ, що знаходиться у с. Моквин (на знімку).

— Нашому відділенню цей апарат вкрай необхідний, оскільки тут лікуються хворі з пневмонією та іншими хворобами дихальних шляхів. Кисневий концентратор — такий собі міні-ШВЛ, який стане в нагоді і після закінчення пандемії COVID-19. Дякуємо усім чуйним землякам, що долучилися до цієї благородної справи, — каже чергова медична сестра інфекційного відділення Валентина Миськова.

— Як виявилося, зібрати кошти було простіше (хоча сума значна), аніж придбати концентратор, — пояснив настоятель храму. — Близько тижня намагався його замовити. Незважаючи на те, що ціна зросла майже на 10 тисяч гривень за лічені дні, зробити це було вкрай непросто. Замовили його ще у квітні, а забрали лише тепер.

Березне Рівненської області.

Фото автора.