Тож недаремно місця навколо нього облюбували дачники із Рівного та Костополя.

У самій же Кам’яній Горі мешкають майже дві сотні осіб. Чимало з них тримають підсобне господарство, обробляють городи, працюють у сусідній Любомирці Рівненського району, куди близько і зручно добиратися.

Сільські обійстя вражають не розкішшю, а охайністю, квітами біля кожної домівки. Поблизу відремонтованого сільського клубу, який має дуже естетичний вигляд, на електричному стовпі примостилося лелече гніздо (на знімку ліворуч). Ніхто з перехожих не омине його, щоб не помилуватися пернатим сімейством, а особливо дітки на дитячому майданчику, який облаштували для них на подвір’ї сільського клубу.

— Найближчим часом замінимо огорожу біля клубу на ковану, тоді тут буде ще краще, — ділиться планами голова Малолюбашанської ОТГ Віктор Талащук (на знімку). — А ще продовжуємо в Кам’яній Горі ремонт ФАПу, з липня почнемо ремонт двох вулиць: Садової, що з’єднує село із дачним масивом Кам’яногірський, та тієї, що веде на Мащу. Це будуть білощебеневі дороги.

Загалом мешканці Кам’яної Гори, з якими розмовляла, задоволені тим, що увійшли до складу Малолюбашанської ОТГ. Адже за два роки від її утворення у всіх 11 населених пунктах ОТГ багато зроблено щодо їх благоустрою.

Ще однією приємною новиною потішив жителів ОТГ Віктор Талащук: на умовах співфінансування громада у липні придбає четвертий шкільний автобус (а два роки тому починала з одного), і тепер є можливість з початком нового навчального року у кожне з п’яти сіл, звідки потрібно довозити дітей до опорної школи у Мащу, пустити окремий автобус.

Рівне.

Фото автора.