Тож нині наша розповідь про молоду родину Анатолія і Олени Карабулів (на знімку). Знайомство з цим подружжям — як отримання перепустки в світ творчих людей, які пронизані любов’ю до України, її історичних глибин. А крім того, родина має спільне хобі — українське мистецтво різних видів.

Анатолій Карабуля має непересічний талант живописця — вміння не просто гарно малювати, а переносити на полотно палітри людської душі. Деякі його картини вражають своєю історичною правдивістю, вони начебто увібрали в себе дух часу і людських переживань. Картини художника постійно виставляються у Новоукраїнському районному краєзнавчому музеї. Неймовірно, але навіть портрети, намальовані звичайним простим олівцем, передають стан людини, в якому та перебувала. А ще у майстра чудові пейзажі, які зачаровують своєю дивовижною реальністю, і душевно теплі натюрморти.

Серед багатьох захоплень Анатолія — колекціонування артефактів Другої світової. Опанувавши всі ази різьблення по дереву, він виготовив уже не один макет зброї. А ще він — пошуковець-аматор. Знайдені та відреставровані знахідки передає на виставку військових експонатів краєзнавчого музею.

У музеї можна ознайомитись і з роботами Олени. Вона — майстриня на всі руки: шиє, плете, вишиває. Закінчивши свого часу, як і Анатолій, Решетилівський професійний художній ліцей, дівчина здобула необхідні навики володіння пензлем і захопилась Петриківським розписом. Глиняні глеки, інші вироби декоративно-ужиткового мистецтва майстрині та картини її чоловіка-живописця стануть окрасою будь-якого інтер’єру і можуть бути чудовим ексклюзивним подарунком.

Їхні роботи неодноразово виставлялись на обласних мистецьких форумах, фестивалях.

Крім захоплень члени талановитої родини мають основні місця роботи. Анатолій працює на Новоукраїнському КХП, Олена — костюмером у ЦБК «Ювілейний».

А найголовніше — спільне щастя на двох — улюблена донечка Евеліна, яка з дворічного віку впевнено тримає в руках пензлика і малює свій дивовижний світ.

Кожен із цієї родини має хист від природи, який вони розвинули завдяки своїй наполегливості та допитливості. Шкода, що не завжди оцінений сучасниками. А тому, щоб мати кошти для придбання фарб, Анатолій якось... поїхав на заробітки до Польщі. Щоб мати можливість із допомогою пензля і фарб дарувати оточуючим світ дивовижного мистецтва.

І наступного разу, коли хтось гадатиме, що подарувати рідним чи презентувати шанованій людині, ми не поспішатимемо в крамницю, а подаруємо справді ексклюзивну річ. Це може бути портрет, пейзаж чи натюрморт, які, до речі, Анатолій чудово пише з фото, вдихаючи туди душу. Це буде і мистецький шедевр у подарунок, і підтримка талановитого земляка.

Щедра українська земля народжує чимало таких Карабулів, на перший погляд — звичайних, пересічних людей, але... надзвичайно красивих душею і по-своєму талановитих. І так хочеться, щоб у кожній українській родині панували достаток та добро і щоб усі вірили та відчували, що потрібні своїй Україні, своїй маленькій батьківщині, що їхні таланти можуть бути гідно оцінені у своїй державі.

Кіровоградська область.

Фото надано автором.