Її започаткувало представництво Фонду ООН у галузі народонаселення. Вінниця — одне з десяти міст держави, де долучилися до втілення заходів з протидії домашньому насильству. Програмою передбачено вироблення механізмів у посиленні спроможності міст до захисту та надання постраждалим особам якісних спеціалізованих послуг. Важливими є активізація і залучення мешканців громади до попередження та виявлення на ранньому етапі таких негативних випадків.

— Ми зацікавлені насамперед у запровадженні інноваційних моделей розширення мережі таких послуг та створенні умов, в яких постраждалі матимуть можливість відновитися психологічно, — ділиться думками директорка міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Добровольська.

За її словами, у місті вже рік діє Мобільна бригада з оперативного надання допомоги постраждалим. Прикро, але кількість таких фактів зросла порівняно з попереднім роком. На думку співрозмовниці, в місті варто створити денний Центр для постраждалих осіб та відкрити кризову кімнату для їхньої підтримки. Наталія Добровольська наголошує, що у Вінниці планують навчати жінок ставати фінансово незалежними. Це буде одним із реабілітаційних заходів. На отримання такої допомоги сподіваються від участі у згаданій вище міжнародній програмі.

Вл. інф.