Оксана Савчук: «Конституція — понад усе!». Під час віче «Захистимо мову».

«Івано-Франківськ завжди показував приклад патріотизму. Звідси починався Майдан-2004, звідси одними з перших рушили на Революцію Гідності, задаємо тон країні у відстоюванні української мови. Нас підтримують інші міста, регіони. Бо не можемо дозволити повернутися нашій країні назад до Москви. Тримаймося разом, незалежно від політичних уподобань», — закликав міський голова Руслан Марцінків.

«Ми тут, в Івано-Франківську, започатковуємо хвилю спротиву та боротьби за українську країну. Добре, що відгукнулися громадські організації на наш клич. Ми занепокоєні тим, що уряд не виконує норми Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Стаття 10 Конституції гарантує дотримання державою «всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на території України», і це питання має нас згуртувати», — наголосила народний депутат Оксана Савчук.

Віче організував Громадський рух захисту та розвитку української мови. Після нього разом із представниками десятка громадських організацій учасники заходу підписали звернення до Президента Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Івано-Франківська область.

Фото надано прес-службою Оксани Савчук.