Під стінами суду зібралося кілька тисяч людей з різних регіонів країни на підтримку Порошенка.

Нагадаємо, за день до того суд продовжив термін розслідування до 10 жовтня цього року. Проте в середу після декількох годин судового засідання прокурор заявив, що за дорученням очільниці ГПУ Ірини Венедіктової слідчий підписав постанову про завершення досудового розслідування… 

«Сьогоднішня справа — це справа, в якій зібрано достатньо доказів для повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Санкція статті передбачає покарання від 7 до 10 років позбавлення волі. На жаль, численні недоліки та суперечності КПК надають можливість недоторканим і далі залишатися такими. Зверніть увагу, як за чинним Кримінальним процесуальним кодексом можна до безкінечності затягувати справу», — так прокоментувала справу Порошенка Генпрокурор Ірина Венедиктова, передає прес-служба ГПУ.

На думку Генпрокурора, під час обрання запобіжного заходу «суд і прокурори продемонстрували незаангажованість і професійність у процесуальній площині — запобіжний захід обирався для забезпечення поведінки підозрюваного під час досудового розслідування». Слідство завершено.

Також Венедіктова визнала, що за чотирма провадженнями, де фігурує Порошенко, розслідування завершено закриттям через відсутність складу злочину.

Водночас 8 липня слідчий Державного бюро розслідувань Олег Корецький закрив іншу справу стосовно Порошенка — про продаж «Кузні на Рибальському».