Але на відміну від перших днів, коли її учасники чинили опір поліцейським, а на вулицях Белграда тривали справжні рукопашні бої, горіли автомобілі й контейнери зі сміттям, у понеділок протест пройшов без інцидентів.

На думку незалежних журналістів, їм удалося запобігти завдяки тому, що студенти й ті, хто їх підтримує, виявили провокаторів і попросили залишити місце мітингу. Та й керівництво поліції не стало виводити до парламенту спецпризначенців у застрашливому обмундируванні.

Зазначається, що всі виступи не мали  агресивного характеру й не містили закликів до насильницького повалення влади. За цим стежили студенти й молоді люди, яких вважають рушійною силою протестів. Раніше вони не тільки буквально виштовхнули з площі перед парламентом лідерів різних опозиційних партій Сергея Трифуновича, Вука Єремича, Срджана Ного, а й сказали тим у вічі, що не довіряють їхнім промовам і обіцянкам. А їхню відмову від участі в останніх парламентських виборах назвали звичайною зрадою.

Якщо раніше ті, хто приходить до парламенту, не вважали за потрібне надягати захисні маски, то в останній день протесту практично всі були в них. Протестувальники відзначили, що влада поки виконала їхню першу вимогу — скасувати запровадження комендантської години на вихідні дні. Вучич відмовився від своєї ідеї замкнути всіх удома на вихідні й виселити студентів з гуртожитків одразу після першого протесту, що відбувся 7 липня.

А тепер молоді люди виступають проти економічного й політичного курсу уряду Ани Брнабич. А також проти можливої державної зради Вучича, який на зустрічі в Брюсселі з представниками ЄС і прем’єром Косово може поступитися їхнім вимогам і «здати» Косово й Метохію. Вони також вимагають покарати й винних у непоясненній жорстокості поліції і тих, хто підло відрядив у лави мітингувальників молодиків у чорних футболках і масках, котрі провокували сутички з правоохоронцями.

Міська влада повідомила, що за сім днів протесту Белграду завдано збитків у розмірі мільйон євро. І закликала протестувальників, які планують проводити свої акції щонайменше до 16 липня (день зустрічі в Брюсселі Александра Вучича й прем’єр-міністра Косово Авдулли Хоті. — Ред.), не вдаватися знову до вандалізму й жорстокості. Адже, за даними міського управління поліції, 130 її службовців було поранено й багато хто досі проходить лікування.