Першого дня глава українського зовнішньополітичного відомства відвідав Варшаву. В програмі візиту були переговори з його польським візаві Яцеком Чапутовичем, а також спільна участь міністрів у церемонії офіційного відкриття нового корпусу Посольства України в Польщі. Там вже з 1 липня працює консульський відділ, а також відбулася зустріч з представниками української громади.

На сьогодні заплановано відвідини В. Кулебою, Я. Чапутовичем та міністром закордонних справ Литовської Республіки штабу міжнародної литовсько-польсько-української бригади ЛитПолУкрБриг ім. Великого гетьмана Костянтина Острозького, що базується в місті Люблін. Люблінська зустріч міністрів має завершитися ухваленням спільної декларації.

Цитата

Німеччина виступає проти повернення Росії до складу «Великої сімки» до припинення анексії Криму та агресії на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас (на знімку).

В інтерв’ю газеті Rheinische Post він сказав: «Росія сама може зробити найбільший внесок у те, щоб ці двері відкрилися».

Г. Маас нагадав, що причиною виключення Росії з «Великої вісімки» стали анексія Криму й агресія на сході України.

Вл. інф.