Оксана Дмитрієва (в центрі), праворуч — Ростислав Тістик, Олег Самчук, Максим Степанов (крайній праворуч).

Гості ознайомилися з тим, які зміни останнім часом відбуваються у цьому медзакладі.

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у квітні цього року було створено нове відділення трансплантології. Вже успішно проведено чотири трансплантації нирок та одну — серця. Під керівництвом головного лікаря Олега Самчука та завдяки прогресивній команді професіоналів медзаклад стрімко розвивається у цьому напрямі. Також тут планують операції з трансплантації печінки та легень.

Невдовзі у цій найбільшій лікарні Львова з’являться нові палати інтенсивної терапії для пацієнтів після інсультів, проводимо ремонти в відділенні променевої діагностики та КТ, уже підготовлено палати для відділення нефрології та гемодіалізу.

Гостям показали сучасну червону зону із сортувальною палатою для прийому ургентних хворих.

«Дякуємо за підтримку в наших починаннях народним депутатам, які нині у нас в гостях — заступниці голови Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, голові підкомітету з питань сучасних медичних технологій та розвитку трансплантології Оксані Дмитрієвій та Ростиславу Тістику, представнику бюджетного комітету», — зазначили у лікарні.

Оксана Дмитрієва підкреслила: «Дуже важливо бачити на власні очі лікарні, які є взірцем для багатьох. Саме тут, у цій лікарні, за декілька місяців було відкрито відділення трансплантації, саме у цьому закладі уже проведено трансплантацію серця, проводять трансплантації нирок і активно працюють над покращенням та розвитком медицини. Щаслива від того, що зміни до закону про трансплантацію дали поштовх та можливість розвивати напрямок трансплантації і зробили можливим те, що ми бачимо сьогодні».

Під час поїздки до Львова йшлося і про плани на перспективу. Зокрема, як заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, операції з трансплантації у Львові фінансуватимуться з державного бюджету. Він додав також, що розвиток високоякісної системи трансплантації в Україні — один із пріоритетів роботи міністерства: «МОЗ працює над тим, щоб за два—три роки Україна мала трансплантаційну незалежність. Ми хочемо, щоб наші громадяни не їздили за кордон на лікування, адже ми можемо робити такі операції всередині держави. Потрібно лише створити відповідні умови. І саме цим ми активно займаємося».

Львів.

Фото із соціальних мереж.