На знімку: перші службові будні молодих офіцерів.

Випускники Національної академії НГУ та інших військових вишів, які прибули до частин і підрозділів, наразі приймають посади, вивчають обов’язки, знайомляться з колективами та облаштовуються на нових місцях несення служби.

Від перших днів і від того, як молоді лейтенанти покажуть себе на старті, значною мірою залежатиме їхня подальша кар’єра.

Нарівні з поповненням підрозділів Східного ОТО НГУ, що дислокуються на Сумщині та Харківщині, прибула група молодих офіцерів і до Слов’янського полку Нацгвардії. Чоловіки цілеспрямовано обрали військову частину, постійний пункт дислокації якої розташовано у районі проведення операції Об’єднаних сил. Один із них — лейтенант Ярослав Качурін.

«Сам я з міста Ізюм, — розповідає про себе Ярослав. — На стажуванні був у 4-й патрульній роті стрілецького батальйону 15-го Слов’янського полку, що в Рубіжному на Луганщині. Мені там насправді сподобалося. Вважаю, що служба у військовій частині 3035 буде чудовим стартом моєї кар’єри військового. Тим більше, що я цілеспрямовано прагну здобути досвід служби в районі проведення ООС! Тому й обрав саме цю частину. Умовами служби задоволений, наразі облаштовуюсь. Моя спеціальність — військове управління. Тепер я — командир взводу. Планую якісно працювати з особовим складом та послідовно зростати по командирській лінії».

Фото відділення інформації і комунікації Східного ОТО НГУ.