Серед них — відремонтовані навчальні заклади, нове обладнання, упорядкована територія тощо.

А понад 850 учнів початкової школи № 2 Слобожанської громади отримали цього року два нові корпуси, які побудували з нуля за рахунок обласного та місцевого бюджетів. Тут розмістили п’ять навчальних кабінетів, кабінети психолога, соціального педагога і два лінгафонні класи. А також спортивний і актовий зали, бібліотеку з великим книгосховищем і мультимедійним центром, простору їдальню та кухню. З основним корпусом новобудови з’єднали критим переходом.

В Аулівську, Божедарівську, Вишнівську, Миколаївську, Карпівську, Лихівську, Святовасилівську, Петриківську, Криничанську та Піщанську громади, а також у Васильківський, Петриківський, Дніпровський і Петропавлівський райони області вирушили 14 нових автобусів. Їх придбали для опорних шкіл за рахунок державного бюджету.

Як розповіли «Голосу України» в ОДА, майже двадцять тисяч учнів і педагогів у сільській місцевості потребують підвезення до навчальних закладів. Наявний шкільний автопарк повністю забезпечує цю потребу, однак транспорт необхідно оновити, тому щороку департамент освіти і науки закуповує нові автобуси.

«У нашій школі навчається 480 дітей. Підвозити треба 140 учнів з восьми навколишніх сіл. Раніше весь процес тривав дві години, адже дітей перевозив тільки один автобус», — розповіла директор Криничанської школи № 1 Валентина Бородай.

Ще сім автобусів планують придбати за рахунок місцевих бюджетів. Загалом з початку року область закупила 32 автобуси майже за 59 мільйонів гривень.