Проект відповідно до статті 37 Бюджетного кодексу до 15 вересня має бути внесено на розгляд Верховної Ради.

Під час зустрічі із представниками різних галузей профспілок та роботодавців заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев зазначив, що цей документ буде збалансованим та сконцентрованим на соціальному напрямі. «Проект держбюджету ще остаточно не сформований, наразі тривають консультації. Водночас ми маємо враховувати нестабільну економічну ситуацію в країні. Так, передбачається дефіцит держбюджету на рівні 6 відсотків у 2021 році, 4,5 відсотка у 2022-му та 3 відсотки у 2023 році. Цьогоріч він на рівні 7,5 відсотка ВВП», — повідомив він.

Коментуючи рішення щодо збільшення розміру мінімальної зарплати, заступник міністра фінансів зауважив, що для цього в бюджеті-2021 потрібно передбачити значні фінансові ресурси. «Додаткові видатки становлять майже 47 мільярдів гривень. Адже з 1 січня 2021 року мінімальна заробітна плата буде збільшена до 6 тисяч гривень, а з 1 липня — 6,5 тисячі гривень. Також при розрахунках до проекту бюджету на 2021 рік передбачається збереження співвідношення між розмірами посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та мінімальною заробітною платою, що склалося у поточному році», — зазначив Р. Єрмоличев.

За словами заступника міністра фінансів, усі пропозиції профспілок щодо збільшення видатків буде вивчено, однак при цьому важливо сформувати збалансований документ.
Тим часом міністр фінансів Сергій Марченко прокоментував заяви щодо його можливої відставки. Зокрема, на початку вересня про можливу відставку представників економічного блоку уряду заявляв керівник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

За словами С. Марченка, він за крісло не тримається та готовий до будь-якого розвитку подій. «Я готовий до будь-яких сценаріїв. Ви знаєте, я добре пам’ятаю, у який час погодився очолити міністерство. Згадайте кінець березня: у державі — коронавірус, економічна криза, секвестр бюджету... Мені сказали: нам потрібен кризовий менеджер, який візьме на себе відповідальність витягнути дохідну і видаткову частини бюджету, виконати зобов’язання перед зовнішніми кредиторами... Ти готовий? Я погодився. І значну частину взятих зобов’язань, до речі, вже виконав. Тому нині точно не триматимуся за посаду», — сказав міністр фінансів в інтерв’ю виданню «Цензор» та підкреслив, що готовий публічно звітувати перед парламентом, якщо у народних депутатів є питання щодо його роботи. Водночас С. Марченко назвав неприйнятним, коли міністра намагаються «підвісити» напередодні подання до парламенту проекту бюджету. «Мовляв, влаштуємо йому прочуханку, щоб він краще чув деякі прохання... Я готовий до публічної фахової дискусії. Із глибоким усвідомленням важливості і цінності політичних комунікацій із Верховною Радою України», — зазначив міністр фінансів.