Гості свята — дорослі та діти — з цікавістю знайомилися з технікою спеціального призначення й обладнанням, яке застосовується під час рятування життя людей, спілкувалися зі службовцями рятувальних підрозділів та дізнавалися про їхню роботу. Було чимало охочих посидіти за кермом справжнього пожежного або оперативно-рятувального автомобілів.

У своєму виступі голова Луганської ОДА — керівник облВЦА Сергій Гайдай зазначив:

«Сьогодні свято людей, робота яких для мене асоціюється тільки з героїчними вчинками, бо кожен виклик, що надходить до диспетчера, може становити небезпеку. Немає різниці, яка стихія вирує: чи це буревій, чи це полум’я, чи це потопи або землетруси, — всюди та завжди поруч є постійно готові до боротьби рятувальники».

З вітальним словом до колег звернувся і начальник ГУ ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Михайло Пшик, який подякував їм за високий професіоналізм, мужність і сумлінне виконання службових обов’язків.

Кращих рятувальників відзначили нагрудними знаками ДСНС «Знак Пошани» та «За відвагу в надзвичайній ситуації», нагрудними знаками МВС «За відзнаку в службі», подяками. Службовцям, які виявили професіоналізм і звитягу при виконанні службових завдань, було присвоєно чергові спеціальні звання.

А потім усі присутні мали змогу насолодитися музичною феєрією у виконанні нещодавно створеного оркестру ГУ ДСНС України в області та виступом ансамблю пісні і танцю «Радани».

Фото прес-служби Луганської ОДА і ГУ ДСНС у Луганській області.