Вони запропонували скоротити кількість учнів у класах, розділити потоки в коридорах і за можливості відчинити кілька входів до приміщення шкіл, щоб діти різного віку якнайменше контактували між собою. Увесь пакет пропозицій із захисту від COVID-19 було спрямовано до міністерства освіти. 

За повідомленням  преси, на початок жовтня в країні частково закрилося 148 шкіл через те, що в них є вчителі та учні з позитивним тестом на коронавірус. Порушено навчальний процес і в майже 700 школах, де учні забарикадувалися в класах та навчальних кабінетах і наполягають на виконанні своїх вимог. 

Місцева влада пропонувала за допомогою поліції швидко навести порядок у школах. Але міністр освіти Нікі Керамеос різко виступила проти цього. Вона заявила, що будь-яка позиція має право на життя, а думка старшокласників стосовно COVID-19 цілком легітимна. Але будь-який діалог необхідно вести не на порозі захоплених і закритих шкіл. Адже учні молодших класів не можуть відвідувати заняття й відстають від навчальної програми. «Ніхто не може перекривати доступ до освіти», -- нагадала протестувальником міністр. Вона повідомила, що в усіх закритих школах вводиться обов'язкове дистанційне навчання, а пропущені уроки вчителям і школярам доведеться надолужувати в суботні й святкові дні. 

Санітарні служби знову й знову висловлюють свою занепокоєність осіннім зростанням захворювань і смертей від коронавірусу. Президент Союзу медичних працівників Матіна Пагоні повідомила, що найскладніша ситуація складається в столичному регіоні Аттика. «Напевно, тут не всі ще усвідомили: якщо ми не будемо скрізь носити маски, то в усіх виникнуть великі проблеми. Можливо, доведеться розглядати й варіант із обмеженням переміщень громадян після 20.00», -- зазначила вона в ефірі телеканала SKAI. Матіні Пагоні погодилася з тим, що запровадити такі заходи буде  непросто, але додала: «В нас є тиждень, щоб стабілізувати ситуацію. Віруси грипу й ГРВІ активізуються із середини жовтня, і все стане ще складніше. За ці десять днів маски мають бути скрізь!» На її думку, тим, хто заразиться коронавірусом і грипом одночасно, буде дуже складно врятуватися. І це не залякування, а реальна загроза життю сотень літніх, та й молодих людей, -- наголосила авторитетний фахівець.