За добу (дані на ранок 02.10) російсько-окупаційні війська двічі порушили режим припинення вогню в смугах відповідальності українських підрозділів: з автоматичного станкового гранатомета ворог відкрив вогонь поблизу Станиці Луганської, а з підствольного гранатомета — неподалік Оріхового. За інформацією на 12.00, від початку доби 2 жовтня збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню поблизу населеного пункту Авдіївка. Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було, повідомляє прес-служба ОС.

Підрозділи Об’єднаних сил беруть участь у гасінні пожеж на Луганщині. Зокрема, 1 жовтня військовослужбовцями ЗСУ й пожежниками ДСНС ліквідовано пожежі в районі населених пунктів Підлісне, Половинкине, Сєвєродонецьк, Золоте, Хутір Вільний, Попасна та Троїцьке.

Тим часом командування оперативного угруповання російських окупаційних військ продовжує нарощувати боєздатність з’єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК. За даними української розвідки, за останню декаду вересня через непідконтрольні Україні ділянки кордону з Росії на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей завезено залізничним транспортом майже 3,5 тис. тонн пального, п’ять вагонів з боєприпасами, зокрема й до артилерійських систем. Також для комплектування особовим складом з’єднань і частин окупаційних військ продовжують прибувати найманці-громадяни РФ, які проходять підготовку в навчальних таборах Південного військового округу ЗС Росії, зазначають у ГУР МОУ.