За даними системи моніторингу РНБО, одужали 2 269 пацієнтів, померло 106 осіб.

У МОЗ України назвали регіони з найбільшими добовими «дебютами», серед яких: Харківська (544), Одеська (502) області, місто Київ (455), Дніпропетровська (423) та Хмельницька (414) області.

Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні від 15 жовтня було прийнято рішення віднести з понеділка (19 жовтня) до червоного рівня епідемічної небезпеки 68 адміністративних одиниць. Зокрема, за оновленим епідемічним поділом у червоній зоні опинилися дев’ять обласних центрів: Чернівці, Хмельницький, Чернігів, Харків, Сєвєродонецьк, Полтава, Суми, Івано-Франківськ та Тернопіль. За словами очільника МОЗ Максима Степанова, ухвалене рішення в більшості регіонів не обмежуватиме роботу громадського транспорту, також буде дозволено роботу дитячих закладів освіти та закладів торгівлі.

Нагадаємо, що нині в червоній зоні — місто Канів Черкаської області та місто Суми. Станом на п’ятницю, за інформацією МОЗ України, вимогам для послаблення карантинних заходів не відповідає жодна область, окрім Кіровоградської.
Станом на 15 жовтня в Україні на стаціонарному лікуванні перебувають 22 240 пацієнтів. Очільник МОЗ додав, що максимальна кількість ліжок, яку можуть виділити в Україні для лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою, становить 52 тисячі.

Зі свого боку під час брифінгу Максим Степанов розповів про можливе розгортання мобільних шпиталів. За його словами, у міністерстві тільки опрацьовують план дій у разі гострої потреби в додаткових ліжко-місцях. Голова МОЗ запевнив, що наразі ситуація — під контролем та не вимагає термінового вирішення.