Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олександр Шиш.

— У стаціонарах збільшується кількість пацієнтів, хворих на коронавірус, тому виникла потреба у розширенні так званих ковідних команд, — каже Олександр Шиш. — Донедавна не вистачало 14 медсестер, 16 лікарів, 19 санітарок.

Частково розв’язати проблему вдалося за рахунок збільшення доплат медикам.

На позачерговій сесії Вінницької міськради депутати ухвалили рішення про встановлення муніципальної надбавки до зарплати медикам, які безпосередньо лікують хворих на COVID-19. Починаючи з жовтня їм додатково виплатять такі суми: лікарям — 15 тисяч гривень, медсестрам — 10 тисяч, санітаркам — вісім тисяч гривень. Водночас зберігаються доплати, встановлені на державному рівні.

— Після оприлюднення рішення сесії міськради до нас почали надходити звернення від медичних працівників, які висловлювали готовність іти працювати в інфекційні відділення у складі ковідних команд, — продовжує Олександр Шиш. — Станом на початок останньої декади жовтня заповнено всі вакантні місця працівників середнього і молодшого медичного персоналу. Частково скоротилися вакансії лікарів.

Керівник департаменту зазначив, що співбесіди з медиками, які виявляють бажання працювати з хворими на COVID-19, проводяться у клінічних лікарнях Вінниці №№ 1, 3, а також у пологових будинках №№ 1, 2.