Львівська торгово-промислова палата, Національний університет «Львівська політехніка» та Асоціація професійних митних посередників відкрили в обласному центрі школу експортера для початківців.

«Наша мета — допомогти малому та середньому бізнесу зрозуміти, з яких основних етапів складається діяльність підприємства, які інструменти слід використовувати для прямих продажів за кордон», — розповіла керівник служби експортера Христина Каліш.

Навчальний курс дає основи експортної діяльності підприємств і орієнтований на досвід компаній. Передбачає 16 годин інтенсивних занять з вибору цільових ринків, розроблення експортної стратегії, тарифних та нетарифних засобів регулювання експорту, умов сертифікації товарів та міжнародних обмежень.

«Це наша реакція на потреби підприємців, з якими ми спілкувалися. Вони мають бажання розвивати свій бізнес, виходити на нові ринки, опановувати нові ніші для товарів та послуг, але їм бракує знань та практичного досвіду», — прокоментував керівник департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда.

Цьогоріч у школі навчаються представники харчової, хімічної, металообробної та легкої промисловості.

За останні роки Львівська область на 20% наростила експорт продукції у країни ЄС. Для цього в регіоні створили управління інвестицій та сектор експортера в облдержадміністрації. Майже 70% товарів регіону орієнтовані на експорт.

Фото: loda.gov.ua