У рамках проекту «Мистецтво здоров’я», організованого Посольством Ізраїлю в Україні спільно з ГО «Small Heart with Art», митець навчав дітей, педагогів та медиків своєї авторської методики створення колажів з повсякденних матеріалів — пластикового посуду, лампочок, прищіпок, ниток, іграшок, ватних паличок... Роботи Ханоха Півена, створені у цій техніці, публікували авторитетні видання.

Сам художник розповідає, що прагне допомогти долучити до творчого процесу якомога більше дітей, адже така арт-терапія допомагає долати тривогу і стрес та налаштуватися на позитив. «Тепер, коли ми не контролюємо процеси, які відбуваються в навколишньому світі під час пандемії, можливість стояти перед дощечкою та щось на ній творити дає дитині змогу контролювати ситуацію і стати володарем становища», — наголошує він. Окрім Житомира Ханох Півен також провів низку майстер-класів у Києві. Ці два міста художник обрав невипадково, адже тут у дитячих лікарнях працює «Школа супергероїв» для маленьких пацієнтів. Через мистецтво і творчий процес гість з Ізраїлю вчив дітей і медичних працівників пізнавати себе, знаходити внутрішні ресурси для дії та боротьби, отримувати позитивні емоції.

За словами першого секретаря Посольства Ізраїлю в Україні Александри Бен-Арі, мистецтво допомагає людям долати психологічні складнощі.

Фото з сайту Житомирської міської ради.