Водночас керівник законодавчого органу влади припустив, що з огляду на конструктивну позицію всіх фракцій цей виклик усе-таки вдасться подолати. «Хтось підтримує бюджет, а хтось — ні, але є всі шанси дійти згоди і не побачити так званої бюджетної ночі», — сказав глава парламенту.

Д. Разумков також припустив, що парламентарії спроможуться прийняти Державний бюджет на наступний рік у вівторок.

Голова Верховної Ради відкинув можливість того, що до законопроекту про продовження особливого статусу окремих регіонів Донецької та Луганської областей потраплять якісь нові положення. За його словами, відбудеться тільки пролонгація попереднього терміну. «Єдине, що в ньому змінюється, на жаль, уже не вперше — це спочатку 2019 рік на 2020-й, а тепер на 2021-й... Сподіваюся, 2022-го вже не буде, — констатував політик. — Але додаткових позицій у цей законопроект не вноситимуть. І всі фракції мають бути готові до того, що питання розглядатиметься і за основу, і в цілому. Упевнений, що не всі його підтримуватимуть, але, наскільки я розумію ситуацію, то голосів для ухвалення достатньо».

Д. Разумков також прокоментував той факт, що його прізвище потрапило до санкційного списку Російської Федерації. «Я працював, працюю і працюватиму на користь держави Україна: і як Голова Верховної Ради, і навіть якщо я не очолюватиму парламент, — зауважив він. — Нічого на мою позицію не впливатиме. І тим паче жодне внесення в якісь санкційні списки цього точно змінити не може. Для мене це взагалі риторичне питання. Я не мав бізнесів, коштів чи нерухомості в Російській Федерації і не планував там нічого такого купувати. Тому ці санкції жодним чином на мене не вплинуть».

Окремо Дмитро Разумков прокоментував перспективи вакцинації українців від COVID-19. «Населення потрібно забезпечити необхідною кількістю доз вакцини, — наголосив він. — Те, що було можливо закласти в проект бюджету на наступний рік, ми зробили. І, сподіваюся, з’являться додаткові можливості, якщо не тепер, то під час перегляду бюджету за результатами першого кварталу або й раніше».

Спілкуючись із пресою, Д. Разумков не заперечив, що нині йдеться про кількох міністрів, які можуть позбутися своєї посади вже до кінця року.