На знімку: Новозбудований храм Покрови Пресвятої Богородиці і пантеон героїв біля нього на Красній Горі.

У богослужінні взяли участь ієрархи ПЦУ митрополит Луцький і Волинський Михаїл та митрополит Львівський і Сокальський Димитрій. Був і намісник луцького братського Хрестовоздвиженського монастиря ігумен Никодим (Смілий), який організовуватиме тут подвір’я (скит) Братської обителі. Хрестом ПЦУ нагороджено жертводавця Василя Парахіна та командира Луцького прикордонного загону полковника Олега Вовка, медалями «За жертовність» — офіцерів-прикордонників, які відзначилися при зведенні храму.

Церкву змуровано в давньоруському стилі коштом заслуженого працівника культури України, викладача мистецтвознавства із Журавників Василя Парахіна. Ікони створила його дружина Богдана в техніці традиційного народного малювання. До будівництва храму, який зводили 32 роки, долучилися військовики Луцького прикордонного загону, а також волинські бджолярі й багато інших небайдужих людей.

Ще будучи дитиною, Василь Парахін став свідком розстрілу повстанців УПА і пообіцяв збудувати на цьому місці храм. За взірець взяв Свято-Троїцьку церкву-ротонду Зимненського монастиря. Торік на місці загибелі героїв встановили п’ять кам’яних хрестів в українському стилі.

Волинська область.

Фото із сторінки Facebook Волинської парафії ПЦУ.