Учасники мітингу обурювалися штучними, на їхню думку, підставами для посилення незабаром карантинних обмежень і наполягали, що локдаун повністю знищить малий і середній бізнес, адже підприємці не можуть не працювати і водночас сплачувати оренду, комунальні платежі та податки. «Після першого локдауну ми скоротили 50% штату, після карантину вихідного дня — ще 30%, а після січневого локдауну взагалі можемо не вийти на роботу», — розповіла учасниця акції Елеонора Сметаніна. Протестувальники вирішили направити звернення до Президента України, Верховної Ради, депутатів від Житомирської області, Кабінету Міністрів, міського голови Житомира та голів ОДА й обласної ради з вимогою скасувати загальнодержавний карантин з 8 по 24 січня як штучно створений та такий, що призведе до критичного падіння економіки.

До мітингувальників вийшов голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко і пообіцяв передати Кабінету Міністрів вимоги учасників акції протесту. «Ми бачили, як ви вже досягли певних перемог. Влада дослухається до ваших вимог, наскільки це є можливим. Але при введенні жорсткого локдауну з 8 по 24 січня ми будемо вимушені його дотримуватися... Це рішення, прийняте урядом, і воно буде безумовне до виконання, якщо ситуація не покращиться», — зазначив посадовець.

Підприємці запевняють: якщо влада не дослухається до їхніх вимог, вони вдаватимуться до більш рішучих методів. «Якщо не доб’ємось результату, від економічних вимог ми перейдемо до політичних. Нам не потрібні такі депутати і Кабмін, які знищують наші родини», — зазначив координатор руху «SaveФОП» у Житомирській області Руслан Годований.

Учора житомирські підприємці обстоювали своє право на працю під стінами Верховної Ради.

Фото з сайту zhitomir.info.