Він присвяченійо пам’яті відомого на Малинщині та за її межами поета-пісняра, вчителя-методиста української словесності, колишнього директора Головківської ЗОШ І—ІІ ступенів, почесного громадянина району Валерія Лісовського (1951—2004).

Ініціатором конкурсу виступив син літератора, журналіст і педагог, активний дописувач «Голосу України» Богдан Лісовський та райоб’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса Шевченка. Цього року його проведення також підтримала міська рада та її голова Олексій Шостак.

Конкурс проводиться в трьох вікових категоріях та стількох же номінаціях: «Поезія», «Пісня» та «Ілюстрація до поезій В. В. Лісовського». Привітали переможців і побажали їм подальших успіхів заступник міського голови Леся Сніцаренко, начальник відділу культури міськвиконкому Олена Журович та Богдан Лісовський.

За час існування конкурсу в ньому взяли участь майже 300 учнів та студентів із навчальних закладів не лише Малина, а й з району та області. Нинішнього року до змагання долучилося понад 20 учасників із Головківської та Йосипівської шкіл, а також шкіл, ліцеїв та лісоколеджу у Малині.

Гран-прі конкурсу цьогоріч присуджували вперше, і перемогу здобув шестикласник Ренат Моргун, котрий проникливо продекламував поезію «Бережіть матерів».

Усіх дітей нагородили дипломами, статуетками, пам’ятними подарунками.

Солодощі допоміг придбати приватний підприємець Василь Коваленко.

— Я пишаюся тим, що незамулене поетичне слово батька та його мелодійні пісні лунають з вуст молоді нашого краю, — наголосив син поета Богдан. — Такі заходи потрібні, бо вони дуже згуртовують, вчать культури мовлення, знайомлять із творчістю талановитих земляків, прищеплюють любов до літератури й творчості митців рідного краю. Наступного року відзначатимемо 70-річчя від дня народження батька, тож сподіваюсь, що карантинні заходи будуть позаду, і ми організуємо все на належному рівні, запросивши талановиту молодь з усієї області та інших регіонів України.

Житомирська область.

Фото автора.