Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук також розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці інформаційний відеоролик про те, чого вдалося досягнути парламенту дев’ятого скликання в непростому 2020-му.

Протягом року в Верховній Раді встигли розглянути 1028 проектів законів. Із них ухвалено лише 249. У першому читанні та другому читанні прийнято 95 законопроектів, ще трохи менше відправлено на доопрацювання, а 594 підготовлених документи відхилено або ж знято з розгляду.

Зокрема, в році, що минає, народні депутати змогли ухвалити проект змін щодо відновлення інституційного механізму запобігання корупції (№ 4470) та зміни до низки законодавчих актів щодо забезпечення профілактики коронавірусної хвороби (№ 4314), відкоригували Кримінальний кодекс та Кодекс про адміністративні правопорушення в частині посилення відповідальності за невиконання законних вимог та перешкоджання діяльності народного депутата, Рахункової палати, депутата місцевої ради (№ 3354), удосконалили Виборчий кодекс, спростивши умови реєстрації кандидатів у депутати на місцевих виборах (№ 3995). Парламентарії також ухвалили зміни до статті 15 закону про доступ до публічної інформації щодо зменшення строку оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування (№ 2228), внесли зміни до деяких законів, які стосуються функціонування державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції (№ 3295) тощо.

Коефіцієнт корисної дії нормопроектування в Україні — це те, що називають «законодавчим спамом». Так оцінив минулорічну роботу парламенту Перший заступник глави парламенту. Велика кількість законопроектів обернено пропорційна їхній якості, упевнений він. За словами Р. Стефанчука, завдяки плану законопроектної роботи Верховної Ради на 2021 рік парламент працюватиме зрозуміло, логічно та передбачувано. Перший заступник Голови Верховної Ради поінформував, що основу діяльності народних депутатів у наступному році становитимуть 250 законопроектів. І побажав, щоб 2021-й став щедрим на якісне законотворення.

Вл. інф.

Фото з офіційної сторінки Руслана Стефанчука у Фейсбуці.