Тепер вони простягатимуться в північній зоні Іонічного моря до мису Тенарон Пелопоннеського півострова, який є крайньою південною точкою Греції.

Газета Protothema, коментуючи опублікований документ, підкреслила, що це «ясне послання Туреччині», яка раніше розширювала в односторонньому порядку свої морські володіння. Тепер і Греція у своїй виключній економічній зоні зможе вести пошук і розробку родовищ газу й нафти, використовувати цей простір для виробітку електроенергії з води й повітря.

Оскільки раніше претензії на ці морські території були і в Албанії, то грецьке видання зазначає, що декрет президента відповідає Конвенції ООН, яка наділяє Грецію правом розширювати економічну зону й на прибережні морські території. І нагадує, що й Анкара, при розширенні своїх територіальних вод, також посилалася на цю Конвенцію.

Грецька сторона зазначає, що уряд країни готовий підписати в Міжнародному суді в Гаазі договір з Албанією про нові морські кордони. В Афінах упевнені, що рішення про них буде прийнято на користь Греції.