Проте коли я побачив її роботи з мила, мені здалося, що вона справжня фея-чарівниця, яка майстерно створює символи нового року.

Молода жінка народилася у Василькові на Київщині, але з двох років проживає у Малині. Має дві освіти: фах технолога деревообробки здобула в Малинському лісоколеджі, а диплом фінансиста і кредитора отримала в Київській філії Міжрегіональної академії управління персоналом.

Майже два роки Юлія працювала бухгалтером Морозівської сільради. Але нинішня робота далека від здобутої освіти. У 2010-му закінчила курси з нарощування нігтів та манікюру, також опанувала подологію. І раптом — миловаріння...

— У дитинстві любили рукоділля?

— У шкільні роки я бралася за все: плетіння, вишивання хрестиком. Тривалий час захоплювалася інкрустацією та декоруванням одягу і взуття. Після школи теж перепробувала багато занять. Спершу робила прикраси для дівчаток: обручі, віночки, шпильки для волосся, а також різноманітний декор для дому. Згодом прийшла до миловаріння. Робила простенькі одноколірні сердечка, овали чи квадратики. Торік перед Новим роком я виготовила символи 2020-го — маленьких мишок. Їх розібрали, щойно я виставила у Фейсбуці фото. Задоволені замовники, котрі отримували мої вироби, казали: «Яка краса, яке воно гарненьке і миле!» Тоді зрозуміла, що я на правильному шляху. Почала робити букети з мила, бо у нашому місті не бачила, щоб хтось таким займався. Перед цим Новим роком створила чимало символів 2021-го — бичків.

— Де берете матеріали?

— Усе необхідне (барвники, ароматизатори, пакування) купую через Інтернет, бо так зручно і швидко.

— Процес миловаріння трудомісткий?

— Підготовлену основу потрібно розтопити на водяній бані, далі за своєю фантазією чи баченням додати інші складники: ароматизатор, барвник (я використовую косметичні гіпоалергенні або ж харчові). Згодом заливаю у спеціально підготовлені форми і чекаю, поки повністю застигне фігурка. Далі розфарбовую звіряток і, звісно, гарно запаковую. Над одним виробом «чаклую» від 20 до 40 хвилин. На букет із мильних квітів витрачаю від трьох до восьми годин.

— Яких життєвих правил дотримуєтесь?

— Головне в житті для мене — це займатися справою до душі, постійно розвиватись і самовдосконалюватись. Добре, що мене підтримують чоловік і мої батьки, котрі ніколи не скажуть, що я марно витрачаю час на улюблене захоплення.

Намагаюся дарувати собі та людям радість, бо нині цього дуже бракує...

Житомирська область.

Фото автора.