«Ми почали програму оздоровлення підприємства, яка включає комплекс оперативних заходів щодо підвищення ефективності виробництва та соціальної підтримки працівників. Так, у 2021 році плануємо збільшити інвестиції в оновлення й модернізацію виробництва до 250 мільйонів гривень, тоді як у 2020-му обсяг капітальних інвестицій становив 66 мільйонів», — зазначила керівник підприємства Вікторія Луценко, яка була призначена в. о. директора минулого жовтня.

Торік у компанії вироблено 1,18 мільйона тонн солі. Аналізуючи результат за асортиментом продукції, що випускається, у компанії повідомили про зниження попиту на сіль мелену без упаковки, що відвантажується навалом. «Реалізація цього виду продукції, який найчастіше йде для посипання доріг, становила 762,2 тисячі тонн. Минулого року, у зв’язку з теплою зимою, вона виявилася менш затребувана і в Україні, і в країнах далекого зарубіжжя», — зазначили на підприємстві.

Окрім погодних умов, на обсяги реалізації продукції також впливали карантинні обмеження, загальне скорочення промислового виробництва, зростання конкуренції на світовому ринку.
Отже, виробництво фасованої солі на підприємстві становить 186,4 тисячі тонн; солі, затареної у мішки, — 147,6 тисячі тонн; солі, затареної у м’які контейнери, — 51 тисяча тонн; йодованої солі — 53,2 тисячі тонн; соляних брикетів — 11,2 тисячі тонн; соляних блоків — 3,4 тисячі тонн.

Торік підприємство відвантажувало свою продукцію до 15 країн. Основними експортними напрямами реалізації залишилися Угорщина, Польща, Словаччина, Румунія, Білорусь. Понад 70 відсотків продукції ДП «Артемсіль» було спрямовано на ринок України.