Відповідне розпорядження підписав міський голова Ігор Поліщук. До їх організації і проведення залучатимуть заклади культури, бібліотеки, школи, музеї, громадські організації, а також літературознавців і митців.

У Луцьку та приєднаних до нього наприкінці минулого року територіальних громадах проведуть конкурси читців поезії Лесі Українки, літературні години, виставки книжок.

Зокрема, у міській художній школі відбудеться відкритий конкурс серед учнів навчальних художніх закладів «Єдиний мій, коханий рідний краю!». Драму-феєрію «Лісова пісня» глядачі побачать 18 та 21 лютого у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка. Шанувальникам творчості поетеси також буде запропоновано проект «Луцьк Косачівський» — мандрівка до локацій міста, пов’язаних із родиною Косачів.

24 лютого презентуватимуть СD-диск пісень, записаних з голосу Лесі Українки, у виконанні учнів міської музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена.

У день народження поетеси, 25 лютого, Палац культури запрошує на мистецький проект «Лесине слово у вічність». Того само дня управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запрошує на презентацію Міжнародного онлайн-марафону народного читання «Piosenka Lesna. Лісова пісня. Waldlied. Forest Song», що стартує у соцмережах.

26 лютого у бібліотеках триватимуть «Лесині читання» за участю письменників Волинського обласного осередку НСПУ.

Волинська область.