Зініціювали його проведення представництво Міністерства у справах ветеранів та громадські організації учасників АТО/ООС, а організаційну підтримку надали повпреди обласної влади.

До участі запрошувалися й ті, кому випало воювати в Афганістані та на територіях інших держав. Тож єдиною «перепусткою» на турнір стало відповідне посвідчення. За таких обставин різниця у віці учасників цих змагань сягала майже півстоліття... Однак мала ракетка об’єднує і старих і молодих. Не менш важливо й те, що у настільний теніс можуть грати люди з інвалідністю.

Суперництво біля столів, установлених просто у фойє зали засідань облради, відбувалося у дружній атмосфері. Та видалося досить цікавим і напруженим. Адже динамічна гра по-справжньому захоплювала кожного учасника. Водночас підготовка до змагань та участь у них, за зізнанням колишніх воїнів, допомагали їм відволіктися від тривожних думок, зарядитися позитивними емоціями, відпочити від стресів і переживань.

Тож, на переконання керівника відділу в області Міністерства у справах ветеранів Олександра Товпиги, такі змагання є важливим фактором фізичної та соціально-психологічної реабілітації вчорашніх фронтовиків. За його словами, цей обласний турнір із настільного тенісу серед учасників бойових дій був першим, але точно не останнім. Адже він став ще й майданчиком для зацікавленого спілкування між побратимами, вивчення досвіду найдіяльніших громадських об’єднань ветеранів.

Таких, як, скажімо, громадська організація «АТО. Майдан. Кременчук» в індустріальній столиці Полтавщини. Активісти останньої, готуючись до згаданих обласних змагань, придбали й установили тенісний стіл у приміщенні, де розташована їхня ГО. Тож тепер запрошують на тренування всіх побратимів.

Завершальним акордом обласного турніру з настільного тенісу стало нагородження переможців і призерів грамотами та подарунками. Однак переможених на ньому також не було.

Полтава.