На знімку: Меморіал пам’яті жертв Афганської війни. Київ.

Учора був День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. З цієї нагоди Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков поклав квіти до Меморіалу пам’яті жертв Афганської війни.

Під час заходу пам’ять загиблих вшановано хвилиною мовчання.

У зверненні голова парламенту наголосив: «Уся країна вшановує тих, хто брав участь у бойових діях на території інших держав. За останні десятиліття українські військові завжди демонстрували відвагу, хоробрість та мужність під час врегулювання конфліктів по всьому світу».

Однією з найбільших військових операцій з часів Другої світової стала війна в Афганістані, пекло якої пройшли десятки тисяч українців, зазначив Дмитро Разумков, висловивши жаль, що не всім вдалося повернутися додому живими, тож пам’ять про них назавжди залишиться у серцях рідних та близьких.

«Водночас багатьом із тих, хто подолав цей виклик тоді, сьогодні доводиться захищати кордони нашої держави. Дякую кожному учаснику бойових дій за міцний дух та готовність у будь-яку мить стати на захист України!» — підкреслив Голова Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.