От і цього разу воїни-захисники поділилися кров’ю із пацієнтами медзакладів міста та району (на знімку).

«Ми запровадили таку традицію в батальйоні — з кінця минулого року щомісяця стаємо донорами крові», — розповів заступник командира батальйону з морально-психологічного забезпечення майор Павло Сухань.

34-літній морський піхотинець Олександр — донор з 18 років. Тому для нього процедура забору крові вже буденна. Чоловік переконаний, що військові повинні не тільки боронити Україну від російської навали, а й вміти ділитися найціннішим.

20-річний В’ячеслав, який донором став уперше, також без вагань відгукнувся на запрошення лікарів Маріупольської СПК. За словами хлопця, на прийняте ним рішення вплинув яскравий приклад не тільки старших бойових побратимів, а і його родичів, які здають кров.

«Я знаю, що на українських захисників можна покластися будь-якої миті. Мабуть, якщо б ми потребували донорів щодня, то хлопці щодня б і здавали кров, — жартує головний лікар Володимир Мавров. — До речі, цього разу один із морпіхів став донором плазми з антитілами до коронавірусної хвороби, що нині є дуже актуальним».

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.