Жінка була вагітна п’ятою дитиною. І саме вранці 14 лютого в неї почалися перейми. А через перемети на полі дорогою до Квітневого карета швидкої допомоги з Малина не змогла дістатися до села, забуксувавши за декілька кілометрів до нього.

І вже тоді, розуміючи, що нічого вдіяти зі стихією не можна, фельдшери «швидкої» викликали рятувальників із Малина.

Командир відділення Державної пожежно-рятувальної частини № 13, старший прапорщик служби цивільного захисту Андрій Сивко поінформував, що на місце вони прибули о 5.35 ранку 14 лютого.

— Коли ми під’їхали до «швидкої» й побачили, що вона «сіла» надійно, вирішили пробити колію нашим автомобілем, проїхавши трохи вперед, а тоді назад, — розповів пан Андрій. — Коли проклали в такий спосіб колію, підчепили тросом автомобіль швидкої допомоги, витягнули його спочатку зі снігового замету, й лише тоді відбуксирували до Квітневого. За цей час породілля народила здорову дівчинку. Ми почекали біля будинку цієї родини, а потім відбуксирували автомобіль медиків і маму з новонародженою дитиною до траси Київ — Ковель, звідки «швидка» продовжила рух до Малина самостійно.

Старший фельдшер з медицини невідкладних станів КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Житомирської обласної ради» Василь Примаченко уточнив, що в жінки це були вже п’яті пологи. Дівчинка народилася з нормальними фізіологічними й медичними показниками. Хоча мама й не ставала на облік у жіночій консультації, як того вимагає закон, і про це їй нагадували і староста, і медсестра...

— Доки автомобіль «швидкої» витягали зі снігового полону рятувальники, жінка народила самостійно, — продовжив Василь Володимирович. — Дитинці навіть були накладені пупові зажими, а лікарі «швидкої», діставшись породіллі, перерізали пуповину. Допомогла жінці її кума Ірина Левченко, котра на той час була поряд із нею. Така відповідальна й майже ювелірна робота, а як злагоджено впорались. Увесь цей час у телефонному режимі консультації від лікарів отримував чоловік. Добре, що все закінчилось успішно й без особливих ускладнень. Нині мама з донькою, котру вирішили назвати на честь свята всіх закоханих Валентиною, в лікарні. Дівчинка народилася вагою три кілограми й довжиною 50 сантиметрів.

Староста Головківського старостинського округу Чоповицької ОТГ Надія Назаренко зауважила, що напередодні агропідприємство «Городок-Агро», що орендує землі селян, справно і якісно розчистило всі дороги в громаді, але вночі внаслідок сильних снігопадів окремі ділянки дороги знову сильно замело.

— Добре, що все вже позаду і з донькою все гаразд, нехай радує всіх нас і буде здоровенькою, — сказали щасливі батьки, щиро дякуючи всім, хто долучився до появи немовляти на світ.

Житомирcька область.

Фото прес-служби УДСНС України в Житомирській області.