Це поряд із привабливістю створює імідж краю і приносить певні додаткові прибутки. А в Берегівському лісгоспі все почалося з цікавої несподіванки.

«Уперше за сто років у селі Горбок прижився орлан-білохвіст. Тож ми з радості відремонтували там зруйнований готельний комплекс і назвали його «Орлан» — на честь цієї гордої птиці», — розповідає директор Берегівського держлісгоспу Богдан Шойного.

Готель розташований у дивовижної краси місцині: довкола ліс, поруч озеро і ставок з рибою. А ще далі стежка пролягає до справжнього дикого царства у дубових гаях: обгороджений багатогектарний вольєр, у якому утримують понад сотню голів оленя карпатського і лані європейської. Тварин інтенсивно підгодовують, щоб швидше росли й міцніли. Потім їх розселятимуть в інші регіони України.

За словами завідувачки готелю Лариси Огієвич, усі шість номерів зайняті. Адже тут кожної пори року свої принади — тиха краса природи, гриби, дика малина, інші ягоди, піші походи в ліс. Поруч — термальні басейни в селі Мідяниця або ж у місті Берегове.

А тепер ще оновлюють кордонні будиночки, в яких колись жили лісники. Тепер же сучасні лісівники мобільні — і у лісі не живуть. Прокладено також два туристичні маршрути. Один від готелю «Орлан» до озера Вісімка і села Берегуйфалу, а другий — через відоме пралісами урочище Атак уздовж річки Боржави із села Нижні Ремети і до села Квасове.

Закарпатська  область.