За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, окупанти відкривали прицільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а біля Павлополя та Красногорівки — ще й зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Поблизу Невельського бойовики гатили зі стрілецької зброї. Неподалік Богданівки російсько-окупаційні війська здійснили прицільний обстріл з автоматичного станкового та ручного протитанкового гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поблизу населеного пункту Луганське, найманці двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Основною метою дій російсько-окупаційних військ залишається провокування Збройних Сил України на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню. У кількох випадках противник обстрілював позиції ЗСУ одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку ЗСУ.

«На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Неподалік Павлополя внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Збройних Сил України дістав бойове поранення, ще вісім воїнів — бойове травмування. Захисників оперативно доправили до лікувального закладу, де їм надають належну медичну допомогу військові лікарі. На місці події працюють керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються», — зазначили в штабі.

У штабі також повідомили, що бойовики перешкоджають роботі СММ ОБСЄ. Зокрема, під час патрулювання не підконтрольних уряду України територій було зафіксовано 12 одиниць озброєння та військової техніки, які розміщені з порушеннями встановлених ліній відведення, та 16 одиниць ОВТ — за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання. Крім того, поблизу Троїцького проросійські збройні формування продовжують дооблаштовувати та будують нові укріплення в напрямку позицій ЗСУ.