Якщо фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета виправдають, то до обвинувачення будуть застосовані санкції. Про це в інтерв’ю одному з телеканалів заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За його словами, із самого початку розслідування на слідство чинився чималий тиск.

«Суд повинен винести вердикт: винні або невинні. Невинні — отже, помилилося обвинувачення. Є процедура прийняття відповідних санкцій. Якщо винні — вони мають бути покарані. Але я найменше хочу, щоб це було рішення, що ігнорує факти», — сказав він.

Міністр вважає, що нестиковок у справі Шеремета, у якій обвинувачуються ветеран АТО Андрій Антоненко, дитячий лікар, волонтер Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь, практично не існує. За словами Авакова, його думка у цій справі «мало змінювалася» відтоді, як підозрювані були затримані... Говорячи про резонанс, який викликало в суспільстві ведення справи Шеремета, глава МВС наголосив: «Я проти правосуддя, яке вирішується кількістю людей, котрі вийшли на вулицю.

Я за те, щоб це вирішували професіонали, які наділені довірою».