Служителі Феміди відкинули звинувачення в зловживанні службовим становищем, замаху на одержання хабара за попередньою змовою групою осіб та одержанні хабара в особливо великому розмірі. Хоча правоохоронці звинувачували Івана Ринжука (на знімку) в тому, що через непрозору реалізацію торговельних місць та зведення павільйону через фірму-посередника, вимагання і отримання хабарів бюджет Чернівців недоотримав у 2010—2011 роках понад два мільйони гривень прибутку та податку на доходи фізичних осіб.

Обвинувачений свою вину заперечив за всіма епізодами. Суду пояснив, що, на його думку, справа щодо нього сфальсифікована за всіма статтями висунутого обвинувачення. Він заперечив існування будь-яких злочинних схем на території ринку щодо будівництва та реалізації торговельних павільйонів. Свідок — покупець зі Львова — під присягою вказав, що йому запропонували купити торговельний павільйон, який офіційно коштував 50 тисяч доларів, за 250 тисяч доларів. Із цих грошей 200 тисяч доларів мали надійти буцімто екс-директору ринку. Проте суд дійшов висновку, що «дії і заявника, і працівників міліції мали провокативний характер і містять ознаки фальсифікації з боку працівників органів внутрішніх справ при наданні довідок і повідомлень щодо паспортизації заявника».

У підсумку колишнього директора ринку виправдали та повернули 250 тисяч гривень застави. Суд також скасував накладений арешт на численні фірми обвинуваченого і його житло.

Чернівецька область.