На знімку: під час відкриття соціального хабу «Український Нью-Йорк».

На честь історичної назви селища його назвали «Український Нью-Йорк». Створення креативного простору стало результатом зусиль обласної влади, місцевої громади, міжнародних агенцій зі сприяння розвитку та приватних компаній.

Майже половину коштів для облаштування хабу виділили ПРООН та UNHCR Ukraine — Aгентство ООН у справах біженців в Україні за підтримки урядів Данії, Швейцарії і Швеції в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Хаб слугуватиме місцем, де розроблятимуться місцеві ініціативи та базуватимуться громадські організації. Тут також функціонуватиме центр психологічного здоров’я, медіацентр і навчальний центр, де для мешканців громади проводитимуть тренінги з прав людини, розвитку соціальних навичок лідерства, командної роботи й комунікації, а також розроблятимуться молодіжні ініціативи.

На відкриття «Українського Нью-Йорка» завітали голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, заступниця постійної представниці UNDP Ukraine/ПРООН в Україні Манал Фоуані та представники міжнародних організацій.

Фото прес-служби Донецької ОДА.