Миколаївська ЗОШ № 57 імені Т. Г. Шевченка готова перейти на дистанційну форму навчання.

Для цього на базі ЗОШ № 57 імені Т. Г. Шевченка для 5—9-х класів уперше у місті відкривають окремі загальноосвітні дистанційні класи.

Так само на відстані зможуть навчатися вихованці 10—11-х класів морського та класичного ліцеїв. Навчання в цих класах буде безплатним. Їх відкриття регламентується наказом Міносвіти України від 08.09.2020 р.   № 1115 «Деякі питання організації дистанційного навчання» і забезпечує можливість отримати якісну освіту віддалено.

«Потребу запровадити дистанційну форму навчання обумовили різні фактори, — пояснює директор школи № 57 Андрій Малахов. — Насамперед те, що у місті зростає кількість учнів, які за станом здоров’я не можуть відвідувати заняття з традиційною формою роботи, мають хронічні захворювання або перебувають на сімейній (домашній) формі навчання».

Потребу в цьому відчувають юні миколаївці, які нині проживають (або перебувають) за кордоном. «Крім того, є чимало обдарованих дітей, котрі потребують навчання за індивідуальним графіком, — додає він. — Таке дистанційне навчання досить ефективне, бо учневі зручно опановувати науку на своїй швидкості сприйняття, незалежно від місця проживання та перебування, у зручний для нього час. Воно вивільняє більше власного простору для розвитку індивідуальних талантів».

Діти отримуватимуть ті самі документи, що видають заклади традиційної (денної) форми навчання. Відмінники нагороджуються грамотами, похвальними листами. В школі імені Т. Г. Шевченка досить давно опанували дистанційний напрям роботи.

І не лише як форму навчання. Тут перейшли на дистанційне управління закладом, дистанційне методичне забезпечення. Школу підключено до системи GoogleWorkspace, яка дає змогу організувати взаємодію між усіма учасниками освітнього процесу (учні, вчителі, батьки, адміністрація). Є можливість автоматично організовувати та записувати відеоконференції через Гугл-класи без додаткових посилань та сервісів. Педагоги широко впроваджують інформаційно-комунікаційні технології, на високому рівні володіють цифровими навичками. Якщо такі підходи їх приваблюють, до школи зможуть перевестися діти з інших навчальних закладів міста.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.