Його метою є впровадження сучасних технологій у сфері утримання підпорядкованих згаданому підприємству шляхів задля запобігання крадіжок державного майна та вандалізму.

Простіше кажучи, дорожників уже дістали різношерсті злодійкуваті «помічники», які знімають старі й тільки-но встановлені знаки, стійки для них та огородження, виготовлені з металу. Лише за минулий рік того добра, за даними агентства, в області викрали на загальну суму майже 200 тисяч гривень! При цьому зрозуміло, що йдеться не тільки про матеріальні збитки.

Адже дорожні знаки встановлюють не для краси. І коли такі візуальні попередження для водіїв і пішоходів зникають, то це загрожує новими аваріями, зокрема й із тяжкими наслідками. З крадіжками знаків дорожники намагаються боротися самостійно, звертаючись до свідомих земляків із закликом повідомляти про вандалізм їм і правоохоронцям, однак результати такої боротьби поки що далекі від очікуваних...

За таких обставин чи не єдиною альтернативою згаданій «металевій» спокусі на шляхах стають нові знаки, виготовлені з полімерних матеріалів. Один із таких зразків (на знімку) фахівці оглянули в кабінеті директора агентства Олексія Басана. При цьому вони наголошують: подібні конструкції взагалі не містять металу, навіть стійки для них виготовляють із пластику. Зрозуміло, що перехід від традиційних до антивандальних дорожніх знаків у масштабах області потребуватиме чималих коштів і зусиль. Тож його планують зробити поступовим.

Фото з сайту Агентства місцевих доріг Полтавської області.