Тим часом у обласному центрі свій Майдан збирає по буднях до 500 людей, а в неділю — у кілька разів більше. Варто додати, що до мітингувальників приєдналися й декілька десятків медпрацівників швидкої допомоги. 

Протестують вони у вільний від роботи час і вимагають справедливості. «З 1 січня 2013 року набрав чинності Закон України «Про екстрену швидку допомогу», згідно з яким працівникам «швидкої» підвищено посадові оклади та надбавки за особливий характер роботи. Але на сьогодні ні вимоги Закону, ні положення відповідної Постанови Кабінету Міністрів України у Запорізькій, і, як нещодавно з’ясувалося, ще й у Донецькій областях, не виконуються», —  повідомив голова Запорізької незалежної профспілки лікарів швидкої допомоги Анатолій Сидоренко.

А життя в області йде своєю чергою. Недільні довибори закінчилися із прогнозованим результатом: обрано двох голів — селищного і сільського, та двох сільських депутатів — і всі вони представники Партії регіонів... І ще: поки активісти «воюють» за європейський вектор розвитку України, лише випадковий витік інформації і розголос у пресі вчергове врятував великий сквер, що за 500 метрів від місця мітингу. Сквер носить ім’я колишнього голови міськвиконкому Валентина Яланського (тут йому і спеціальна стела встановлена), однак за тишком-нишком ухваленими документами віднедавна тут уже і не сквер, а площа. Її можна спокійно забудовувати, тим паче що ордери на вирубування сотні дерев між Запорізьким цирком та ТЦ «Україна», кажуть, уже виписані. Щоправда, після оприлюднення згаданої інформації голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко пообіцяв, що дерева не чіпатимуть.

 

Запоріжжя.