Це вже друга партія нових «мешканців» водойми.

«Перший етап зариблення стартував успішно. На черзі — запуск дворічного малька чорного амура, коли в ставок випустять майже тисячу особин. Наступний етап — інкубація, або період отримання личинки поточного року, її вирощування та зариблення цьоголітком», — зазначив начальник гідротехнічного цеху Павло Борисенко.

Як розповіли «Голосу України» на станції, група водно-біологічної меліорації займається розведенням рослиноїдних риб, в тому числі чорного амура, і щорічно зарибнює ставок-охолоджувач. Основна мета — знищення синьо-зелених водоростей, які заважають нормальному охолодженню обладнання.

«Атомна станція і ставок-охолоджувач утворюють єдину систему, функціонування основних елементів якої взаємопов’язане і взаємозумовлене. Програма зариблення дає змогу підтримувати стандартні параметри гідробіологічного режиму ставка-охолоджувача, і це забезпечує надійну роботу АЕС», — підкреслив рибовод Іван Стремецький.

Щорічно на станції випускають у природне середовище по 120 тисяч особин товстолобика і білого амура. Як показує багаторічна практика, живі очищувачі працюють продуктивно і стабільно.

Фото ЗАЕС.