(Зліва направо): заступник начальника Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області майор Артем Шевченко, начальник Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області полковник Андрій Єпур, народний депутат України Муса Магомедов і керівник громадської організації «Авдіївка. Платформа спільних дій» Оксана Трегубчук обговорюють відновлення роботи Авдіївського міського суду.

«Міському суду в Авдіївці — бути!» — на цьому наголошувалося під час спільної наради в прифронтовому місті за участю керівників Державної судової адміністрації України та Служби судової охорони у Донецькій області й представників органів влади різного рівня.

Будівлю для розміщення Авдіївського міського суду спільно оглянули народний депутат України Муса Магомедов, начальник Територіального управління Служби судової охорони в Донецькій області Андрій Єпур та його заступник зі служби Артем Шевченко, в. о. начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України у Донецькій області Сергій Музикант, голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш, керівник громадської організації «Авдіївка. Платформа спільних дій» Оксана Трегубчук.

Нагадаємо, після початку активних бойових дій на території Авдіївки з метою збереження життя і здоров’я суддів, працівників апарату та відвідувачів суду підсудність справ Авдіївського міського суду було змінено на Добропільський міськрайонний суд Донецької області.

Проте через віддаленість Добропільського міськрайонного суду від міста Авдіївки мешканці міста зазнали багато незручностей — великі фінансові витрати, виснажливість дороги тощо. У результаті чимало громадян були позбавлені можливості судового захисту своїх прав та законних інтересів.

Згідно з розпорядженням № 18/0/38-16 Вищого Спеціалізованого Суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 31.03.2016 року підсудність справ Авдіївського міського суду було змінено на Селидівський міський суд Донецької області.

Наразі всі зацікавлені в розв’язанні проблеми сторони дійшли згоди, що Авдіївський міський суд найближчим часом відновить свою роботу в місті після проведення певних ремонтних робіт. Судова установа тимчасово працюватиме за старою адресою: буд. № 14 на вулиці Комунальній.

У подальшому ж на постійній основі Авдіївський міський суд планують облаштувати в будівлі поруч із відділенням поліції № 1 (місто Авдіївка). Нині там розміщені військова служба правопорядку (ВСП) та музична школа.

«Згодом в Авдіївці вершитимуть правосуддя в оснащених належним чином, більш придатних відповідно до вимог часу залах. Військових правоохоронців та музичний навчальний заклад планують перевести в інше відповідне місце», — поінформували в Авдіївській військово-цивільній адміністрації.

Обговоривши майбутнє розташування приміщення суду, учасники зустрічі спільно визначили ймовірну вартість ремонтних робіт і підтвердили намір активізувати пошук додаткових джерел фінансування майбутнього проекту.

Фото прес-служби Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області.