Цього разу вони відбувалися під девізом «Готові стати на захист країни» й об’єднали резервістів та ветеранів — учасників бойових дій.

До вишколу залучили особовий склад підрозділів тероборони, резервістів і військовослужбовців центрів комплектування та соціальної підтримки, тобто колишніх обласного й районних військкоматів, а також тих, хто захищав Україну від терористів і загарбників на Донбасі. Учасники заходу виконували вправи зі стрільби з автомата (на знімку) та пістолета. Водночас вони поновлювали знання та вдосконалювали навички основ тактичної медицини, інженерної підготовки й військової тактики.

При цьому додатковим стимулом для їхніх старань став обласний конкурс на кращий взвод територіальної оборони.

Не менш важливим стало спілкування керівництва обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки з представниками громадських організацій учасників АТО/ООС і бойових дій на території інших держав.

Обговорювалися можливості та перспективи використання їхнього бойового досвіду для тренувань підрозділів територіальної оборони, а також зарахування до резерву останніх тих ветеранів, які за станом здоров’я не можуть нести там службу.

Активісти згаданих громадських організацій висловили свою готовність до спільної роботи з військовослужбовцями, представниками органів державної влади та місцевого самоврядування.

Ветерани наголошували також на тому, що сьогодні важливо не лише опановувати та вдосконалювати навички ратної справи, а й протистояти інформаційній агресії ворога, спростовувати його брехню та численні фейкові повідомлення в соціальних мережах і ЗМІ.

Фото зі сторінки Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Фейсбуці.