Відтепер хворі з гострим та хронічним гломерулонефритом і пацієнти, які потребують ниркової замісної терапії, отримуватимуть кваліфіковану медичну допомогу в сучасних і комфортних умовах. Нині в області на обліку перебувають понад 19 тисяч осіб із хронічними захворюваннями нирок. Як повідомив генеральний директор обласної клінічної лікарні Богдан Леськів, у відділенні щороку лікуватимуть до 1200 пацієнтів.

На його реконструкцію з обласного бюджету спрямували 2,5 мільйона гривень. Ще мільйон гривень для цього виділив благодійний фонд «Хлібний дім». Як результат, відділення нефрології стало одним із небагатьох в Україні, де на додаток до загальних ліжко-місць також розгорнули блок інтенсивної терапії — дві палати на шість ліжок. Вони оснащені моніторами спостереження за станом пацієнтів, інфузоматами, дефібриляторами, електрокардіографами та іншим сучасним обладнанням.

Як зазначив Богдан Леськів, після реконструкції тут готуються до проведення операцій з трансплантації нирки.

«Торік ми пройшли дуже великий шлях. Отримали ліцензію від Міністерства охорони здоров’я на трансплантацію. Є рішення Кабінету Міністрів про включення нашої лікарні до переліку лікувальних закладів, що мають надавати медичну допомогу при трансплантації органів і тканин. Також одержали відповідні сертифікати, які дають змогу проводити такі втручання. Сподіваємося, що найближчим часом у нашому закладі буде зроблено першу таку операцію», — розповів він.

Днями реконструйоване відділення успішно пройшло аудит асоціації «Служба організації інфекційного контролю» і стало чотирнадцятим за ліком підрозділом обласної клінічної лікарні, що отримав сертифікат відповідності «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта».

Житомирська область.

Фото із сайту ОДА.