У Слов’янську до столичних організаторів заходу долучилася місцева команда, за участю якої було підготовлено виставку відомих вітчизняних фотографів та кінотеатр просто неба. Діяли майстер-класи з фотографування й різних ремесел, лекції від науковців та підприємців, виставка експонатів від Музею науки, онлайн-бібліотека.

«Такі фестивалі є непересічним свідченням того, що Україна — єдина, що вона в серцях та справах тих, хто тут живе», — сказав заступник міського голови Слов’янська Юрій Підлісний.
У Бахмуті також усі охочі змогли взяти участь у різноманітних майстер-класах, відвідати виставки та інші пізнавальні заходи. Заступник міського голови Інеса Мельник зазначила: «Дякуємо організаторам за можливість залучити мешканців громади до зустрічей, які дають розуміння єдності країни, цінності наших традицій».

Фестиваль «З країни в Україну» продовжиться 9 липня в Дружківці, 10 липня — в Добропіллі, 11 липня — в Мирнограді, 30 липня — в Станиці Луганській, 31 липня — у Старобільську, 1 серпня — у Щасті Луганської області, 7 серпня — у Херсоні. На 14 та 15 серпня заплановано проведення дійства в Маріуполі.