На знімку: під час фестивалю.

За словами керівника Северинівської ОТГ Василя Малярчука, щоб спекти велета завдовжки 18 метрів знадобилося 60 кг борошна, 80 яєць, 12 кг свіжих ягід малини і 17 кг цукру. Серед інгредієнтів був ще малиновий джем.

«Найголовнішим у всій цій справі стала любов місцевих господарів до смачної ягоди, — зауважив голова громади Василь Малярчук. — Її тут вирощують ще з 70-х років минулого століття. Саме тоді заклали перші ягідники на полях місцевого радгоспу-техніка, після чого малина «перекочувала» на присадибні ділянки мешканців, і нині вона росте майже на кожному обійсті».

«Життя у вашому селі можна назвати по-справжньому малиновим, а не чорно-білим, — зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов. —  Фестиваль — це подяка тим, хто щороку збирає по два врожаї. Це подяка за невтомну працю».

Вінницька ОДА сприяла Северинівській громаді в проведенні свята для вшанування людей, які вирощують смачну ягоду. Фестиваль відбувся також за підтримки народного депутата України Ірини Борзової.

Вінницька область.

Фото із сайту Вінницької облдержадміністрації.