«Моя Україно, не журись!
У нас ще вистачить патронів!
Цей бій закінчиться колись
— А нині — дзвони, дзвони,
дзвони...»

Цими словами Олександра Сушка з твору «Спить Україна» відкривається дванадцята книга відомого житомирського письменника Ярослава Марищенка «Левків: довіку не забути» — видання про трьох загиблих героїв із села Левкова Житомирського району: Олексія Шевченка, Олександра Шахрая та Олександра Книша.

«На жаль, нинішня книжка вщерть переповнена трагічним звучанням, ще й підсиленим географічним моментом, оскільки маємо справді унікальний факт у сучасній історії України: аж троє уродженців приміського села Левків поклали свої голови на фронтах Східної України. Подаючи біографічні довідки про Героїв та спогади побратимів, автор сподівається, що люди вічно пам’ятатимуть своїх славетних земляків», — зазначає автор у передмові.

Ярослав Марищенко (на знімку) продовжить далі працювати над темою, адже, на жаль, війна триває, і ворог забирає життя наших захисників. Автор зазначив, що писати важко, і не лише психологічно, адже не завжди ті, хто знав чи був поруч із загиблими, хочуть про них розповідати.

Додамо, що презентація книги пройшла в стінах Житомирського обласного літературного музею. На подію завітали рідні Героїв, про яких у ній написано, творча інтелігенція та гості з Глибочицької ОТГ.

Житомирська область.

Фото автора.