Особливість ремонту будівлі в тому, що потребує підсилення фундамент. Такі висновки експертів. Школу ввели в експлуатацію 50 років тому. За документами, будівництво завершилося у рекордно короткі строки — лише за дев’ять місяців. Фахівці припускають, що саме швидкі темпи могли стати причиною конструктивних недоліків. Також не витримав випробування часом дах.

Під час нинішніх ремонтних робіт планують замінити вікна і двері на енергоощадні, утеплити стіни. При вході встановлять пандуси, аби будівля відповідала нормам доступності. У проектно-кошторисній документації передбачено комплексну модернізацію шкільної споруди, щоб створити комфортні умови для учнів і вчителів, а також зменшити споживання енергоносіїв на опалення приміщення.

За інформацією департаменту освіти Вінницької міськради, системну модернізацію шкіл і дитячих садків в облцентрі розпочали у 2014-му. Відтоді утеплено кожен третій навчальний заклад, загалом у місті понад 50 шкіл. Роботи не припинили навіть тоді, коли частину коштів з міського бюджету довелося перенаправити на боротьбу з пандемією COVID-19. Міський голова Вінниці Сергій Моргунов повідомив, що програму термомодернізації навчальних закладів поширять також на школи тих населених пунктів, які увійшли до міської об’єднаної територіальної громади.