Урочистості з цієї нагоди відбулися на плацу військової частини А3384. Тобто розквартированої в обласному центрі 18-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ. Остання більш відома полтавцям як бригада вертолітників. І саме на базі цієї частини проходили військові збори курсанти — майбутні педагоги, котрі два роки на згаданій кафедрі опановували, так би мовити, суміжну військову спеціальність офіцера з морально-психологічного забезпечення захисників нашої держави. Однак сьогодні така, здавалося б, непоєднувана дотичність професій уже нікого не дивує.

Адже в сучасному війську і пілоти-вертолітники, і ті, кого раніше називали «замполітами», мають досконало володіти базовими основами ратної справи. Тим паче, коли йдеться про виховну роботу з бійцями, яка починається з особистого прикладу. Тож, окрім вивчення теоретичного та методичного підґрунтя морально-психологічного забезпечення воїнів і статутів ЗСУ, курсанти опановували практичні навички тактичної, вогневої, медичної, стройової підготовки. Стрільби зі штатної зброї відпрацьовували на військовому полігоні біля села Вакуленці, що під Полтавою. При цьому однакову наполегливість та старанність виявляли і юнаки, й дівчата.

Пам’ятаючи про те, що здобуті на військовій кафедрі знання та вміння за плечима не носитимеш... Надто за умов, коли вони істотно розширюють спектр можливостей для працевлаштування, зокрема й у підрозділи силових структур. Адже оскільки курсанти кафедри військової підготовки під час дворічного навчання повністю виконали програму підготовки офіцерів запасу, кожному з них після прийняття присяги наказом міністра оборони буде присвоєно звання «молодший лейтенант запасу» та вручені відповідні погони. Тож на завершення згаданих урочистостей майбутні педагоги крокували в строю, який можна назвати офіцерським.

Фото із сайту Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Короленка.