Як повідомила прес-служба МЗС, перш за все білоруського дипломата застерегли, що висловлена О. Лукашенком готовність визнати російський суверенітет над тимчасово окупованим українським Кримом є рівнозначною співучасті у злочині Кремля проти територіальної цілісності та суверенітету України, з усіма пов’язаними міжнародно-правовими наслідками.

Як безвідповідальну і далеку від реалій пропаганду в МЗС розцінили риторику О. Лукашенка щодо «переправки зброї» та підготовки Україною «бойовиків» для дій на території Білорусі. «Очевидно це є продуктом штучно створеного кремлівськими пропагандистами в оточенні О. Лукашенка образу України як «ворожої» до Білорусі та білоруського народу, що абсолютно не відповідає дійсності», — зазначено в повідомленні.

В Україні також звернули увагу на погрози О. Лукашенка «поставити на коліна» Україну, прикриваючись В. Путіним. Білоруському дипломатові вказали на те, що ці слова є проявом слабкості Білорусі, а не демонстрацією сили. Путін не зміг поставити Україну на коліна, тому сподівання Лукашенко на нього є програшною ставкою, йдеться у повідомленні МЗС.